Multikulti pojedina



MULTIKULTI POJEDINA
"Malo mehiškega z italijanskim, ščepec afriškega z azijskim, a skuhano v Sloveniji! :)"

Čas priprave: 1 ura

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 3-4 osebe)

Tale jed je enolončnica, zato so sestavine poljubne - predstavljam vam tiste, ki sem jih uporabila sama. Tako jed je dobro skuhati konec tedna, ko po hladilniku ostanejo razni ostanki zelenjave, mesa, omak... to je odličen način, kako porabiti ostanke pa vendar bo kosilo več kot odlično! :)

1 piščančja prsa
1 čebula
4 stroki česna
1 večji sladek krompir
2 korenčka
1 manjša rdeča paprika
1 manjša zelena paprika
1 kumara
konzerva fižola
manjša konzerva koruze
1 feferon
šopek peteršilja
sol
poper
majaron
timijan
tabasco
3 žlice sojine omake
3 žlice soka limete
olivno olje

Za prilogo lahko skuhate testenine, riž, kuskus, njoke pa še kaj. :)

Priprava:

Zelenjavo narežite na majhne ali tanke koščke, da se bo v ponvi dobro popekla. Najprej na malo olja popražimo korenček in sladki krompir. Zmanjšamo ogenj in pustimo, da zelenjava nekoliko upade. Nato prepražimo na majhne kocke narezanega piščanca in ga dobro poepečemo. Dodamo feferon, ki ga pustimo v kosu, saj bo razpadel med kuhanjem. Dodamo še ostalo zelenjavo, ki bo spustila nekaj vode. Vse skupaj dobro pokuhajte in popražite ter dodajte fižol s sokom iz pločevinke vred - ta bo jedi dal čudovito gostoto. Dodajte še malo koruze, zalijte z malo sojine omake, začinite, pokapajte z limeto, kanite malo tabasca in vse skupaj dobro premešajte ter pustite kuhati še dobre četrt ure. Po potrebi dodajte še kaki deciliter ali dva tople vode. Za konec jed potresite s svežim peteršiljem. Zraven lahko ponudite testenine, kuskus, njoke in podobno. Pa dober tek! :)











Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso