Leča v paradižnikovi omaki s klobaso chorizo



LEČA V PARADIŽNIKOVI OMAKI S KLOBASO CHORIZO 
"Zanima stvar, tale leča..." 

Čas priprave: 1 uro

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 3 osebe)

100 g rjave leče
1 pločevinka pelatov
polovica para klobase chorizo
pol čebule
korenček
košček kolerabe ali zelene
2 stroka česna
šopek peteršilja
2 dcl jušne osnove
šopek peteršilja
sol
poper
timijan
majaron
lovorjev list
čili
žlička balzamičnega kisa

Opomba: Zelenjavo seveda prilagajajte glede na to, kar pač imate pri roki. To je neke vrste enolončnica, ki pa kot vemo nima recepta. :)

Priprava:

Čebulo in česen zrežemo na majhne koščke, korenček na kolesca, kolerabo na kocke, klobaso spet na obročke in nasekljamo peteršilj. Najprej popražmi čebulo s česnom da zadiši in kmalu dodamo tudi ostalo zelenjavo s peteršiljem vred. Popražimo ter počasi zalijemo s pelati. Prilijemo jušno osnovo (kot vidite na sliki je zamrznjena - govejo juho zamrznem v majhnih količinah in jih ob priliki dodajam juham, omakam...). Dodamo še klobaso in lečo ter vse lepo premešamo. Z zgoraj naštetimi sestavinami fino začinimo, dodamo še kak deciliter vode, zavremo, potem pa počasi kuhljamo kake dobre pol ure. Ko je je jed gotova dodamo jedilno žlico balzamičnega kisa in ga vmešamo v omako. Ponudimo lahko s popečeno polento kot sem to storila jaz. Bilo je odlično! :) Pa dober tek! :)

Recept za popečeno polento s sušenimi paradižniki najdete tukaj: http://mojakuharija.blogspot.com/2013/02/popecena-polenta-s-susenimi-paradizniki.html















Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso