Lahek pire krompir s peteršiljem



LAHEK PIRE KROMPIR S PETERŠILJEM
"Lahek pire čudovitega izgleda."
Čas priprave: pol ure

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 2 osebi)

4 krompirji
1 dcl mleka
1 žlica pasirane skute
šopek petešilja
sol
poper

Postopek:

Olupimo krompir in ga zrežemo na koščke. Na drobno sesekljamo tudi peteršilj. Skuhamo ga v vreli, slani vodi. Ko je krompir kuhan mu dodamo toplo mleko, skuto, peteršilj, sol in poper. Pretlačimo ga z ročno tlačilko ali električnim mešalnikom. Odlično se ujema z jedmi v omaki, (npr.: http://mojakuharija.blogspot.com/2013/02/piscancja-jetrca-v-cebulni-omaki.html). Pa dober tek! :)


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso