Kurja juhica
KURJA JUHICA
"Krepčilna juhica - če je pri vas kdo bolan, vam bo za to juhico še posebej hvaležen."
Čas priprave: 3 ure v nadnem ali slabo uro v ekonom loncu
Zahtevnost: nizka
Sestavine:
(Za dober liter juhe)
piščančji hrbet
1 čebula
2 koenčka
kos zelene
šopek peteršilja
sol
poper
Priprava:
Sestavine na spodnji sliki damo v vodo, solimo in popramo ter zavremo. Ko juha zavre jo damo na najmanjši ogenj in kuhljamo še naslednje dve, tri ure. Ko je juha pripravljena po želji odstranimo maščobo (maščobni krogci, ki plavajo po juhi). Vendarle pa moremo vedeti, da je prav maščoba tista, ki da največ okusa. Pa dober tek! :)
Opomba: Juho, ki vam ostane lahko prelijete v vrečke za zamrzovanje, jih zamrznete ter v prihodnje uporabljate za razne omake, juhe, enolončnice in podobno. Če takim jedem dodate jušno osnovo boste obogatili okus svoje hrane, zato vam to še posebej priporočam.
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment