Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

ponedeljek, 25. februar 2013

Kurja juhica



KURJA JUHICA
"Krepčilna juhica - če je pri vas kdo bolan, vam bo za to juhico še posebej hvaležen."

Čas priprave: 3 ure v nadnem ali slabo uro v ekonom loncu

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(Za dober liter juhe)

piščančji hrbet
1 čebula
2 koenčka
kos zelene
šopek peteršilja
sol
poper

Priprava:

Sestavine na spodnji sliki damo v vodo, solimo in popramo ter zavremo. Ko juha zavre jo damo na najmanjši ogenj in kuhljamo še naslednje dve, tri ure. Ko je juha pripravljena po želji odstranimo maščobo (maščobni krogci, ki plavajo po juhi). Vendarle pa moremo vedeti, da je prav maščoba tista, ki da največ okusa. Pa dober tek! :)

Opomba: Juho, ki vam ostane lahko prelijete v vrečke za zamrzovanje, jih zamrznete ter v prihodnje uporabljate za razne omake, juhe, enolončnice in podobno. Če takim jedem dodate jušno osnovo boste obogatili okus svoje hrane, zato vam to še posebej priporočam.














Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment