Kremna korenčkova juha


KREMNA KORENČKOVA JUHA
"Slajša varianta zelenjavne juhice."

Čas priprave: 40 minut

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 2 osebi)

2 korenčka
1 krompir
2 stroka česna
1,5 dcl mleka
1 dcl smetane za kuhanje
petešilj
sol
poper
majaron
2 dcl jušne osnove
malce olja

Priprava:

Krompir in korenček olupimo, umijemo in sesekljamo na majhne koščke (naj bodo res majhni/tanki, da se bodo hitro skuhali - krompir in korenček rabita nekoliko več časa kot nekatera druga zelenjava). Če želimo, nekaj koščkov korenčka prihranimo in ga damo v juho na koncu oz. s tem okrasimo krožnik. Nasekljamo še česen ter vse skupaj prepražimo na malce olja. Dolijemo toliko tople vode, da je zelenjava prekrita. Prilijemo jušno osnovo in počakamo, da se zelenjava skuha. Ko je kuhana jo spasiramo s paličnim mešalnikom/blenderjem ter zmes vrnemo v lonec. Prilijemo dober deciliter mleka in prav toliko smetane. Po okusu začinimo s soljo, poprom in majaronom. Po želji dodamo še presen korenček, ki smo ga prihranili že na začetku. Potresemo še s peteršiljem in ponudimo. Pa dober tek! :)

















Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso