Gobova pita


GOBOVA PITA
"Zdaj jo vidiš, zdaj je ne vidiš. :)"

Čas priprave: 45 minut priprave + 40 minut pečenja

Zahtevnost: srednja

Sestavine:
(za 2 osebi)

Za krhko slano testo:
100g moke
60 g margarine
ščepec soli
žlica hladne vode

Nadev:
250 g gob (jurčki, lisičke...)
pol čebule
slanina (po želji)
1 jajce
0,4 dc mleka
30 g sira (gauda, edamec...)
sol
poper
olje
maslo

Priprava:

Za pripravo te jedi najprej zamesimo testo. V posodo vsujemo moko, dodamo maslo, sol in žlico hladne vode. Testo dobro zamesimo in ga za pol ure postavimo v hladilnik. Po tem času ga vzamemo iz hladilnika, razvaljamo ter z njim obložimo pekač.






V ponvi segrejemo maslo in olje ter v vroči ponvi pražimo gobe toliko časa, da voda izpari. Hkrati v manjši kozici na maslu in olju prepražimo čebulo in slanino (maslo jedem izboljša okus). Ko je oboje pripravljeno, čebulo s slanino primešamo gobam. Začinimo s soljo in poprom.




 Pripravimo še jajčno zmes iz jajce, mleka in sira. Zmes zlijemo v obloženi pekač.


V pekač naložimo še gobe s čebulo in slanino ter po okusu še nekoliko začinimo s soljo in poprom. Robove testa upognemo (spodnja slika).



Pito potisnite v pečico na 200 C za 40 minut. Pa dober tek! :)



Ideja za serviranje:

Gobova pita se odlično ujema z bogato zeleno solato. 
Preveri: http://mojakuharija.blogspot.com/2013/02/bogata-solata.html


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso