Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

ponedeljek, 11. februar 2013

Domači sirov čips


DOMAČI SIROV ČIPS
"Boljši kot iz trgovine!"

Čas priprave: 1h

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 2 osebi)

3 krompirji
nevtralno olje
sir (npr. gauda, Livada)
sol

Priprava:

Krompir narežite/naribajte na tanke lističe in ga za kratek čas namočite v vodo, tako bo izgubil odvečen škrob. Rezine naj bodo debele prb. pol centimetra - če bodo pretanke, se bodo hitro zažgale. Obrišite ga v kuhinjski brisači ter ga premažite z oljem in soljo. Po krompirju potresite tanko plast sira in dajte v pečico na 200-220 C, do zlato rjave barve. Ko je krompir že pečen, lahko pečico ugasnete in ga nekaj časa pustite stati v topli pečici, tako se bo nekoliko "posušil". Pa dober tek! :)






Čips lahko date v posodo ter malce posolite in ga pojeste kot prigrizek. Odlično pa se ujema tudi kot priloga k fino zapečenemu zrezku, kot lahko vidite na spodnji sliki.



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment