Domači hamburgerji


DOMAČI HAMBURGERJI
"Fast food z dodano vrednostjo"

Čas priprave: 1 ura

Zahtevnost: srednja

Sestavine:
(za 4 hamburgerje)

4 kajzarice
400 g mlete govedine
1 čebule
1 žlica krušnih drobtin
1 jajce
šopek peteršilja
4 liste solate
4 rezine paradižnika
edamec + gorgonzola za cheeseburger
kečap
majoneza
sol
poper
sončnično olje

Priprava:

Sesekljamo pol čebule in jo popražimo, da postane mehka.




V posodi dobro premešamo mleto meso, jajce, drobtine, peteršilj popraženo čebulo drobtine, sol in poper.



Maso oblikujemo v poljubno velike/debele pleskavice.



Pleskavice postavimo v hladilnik, da obdržijo obliko. Med tem pripravimo zelenjavo. Pripravimo štiri liste zelene solate, na rezine narežemo paradižnik, drugo polovico čebule zrežemo na obročke, po okusu pa pripravimo tudi sir za t.i. cheeseburger. Razpolovimo tudi kajzarice.



Segrejemo ponev za žar, vlijemo malo olja in nanj položimo pleskavice. Pečemo par minut po na eni in par minut na drugi strani (odvisno od debeline pleskavice). Ko pečemo prvo stran, na pleskavice položimo spodnje dele kajzarice, da se segreje. Ko pečemo drugo polovico pleskavice, nanje položimo zgornje dele kajzarice. Hamburgerje je potrebno le še sestaviti - uporabite domišljijo in ga sestavite po svojem okusu! K temu obroku greta odlično krompirček in pivo. (Krompir, ki je na spodnji sliki je pripravljen po naslednjem receptu: http://mojakuharija.blogspot.com/2013/02/pomfri-iz-pecice.html) Pa dober tek! :)








Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso