NAJBOLJŠA POLETNA OMAKA
NAJBOLJŠA POLETNA OMAKA
"Omaka iz zelenjave, ki je imamo poleti v izobilju."
Jaz sem en tak zelenjavožer. :)
Saj ne, da ne maram tudi vse ostale hrane, a starejša sem, bolj mi je všeč zelenjava.
In poletje je raj za zelenjavo, po vseh vrtovih je v izobilju paradižnika, paprike, bučk in kumar. In točno to so sestavine, ki sestavljajo mojo najljubšo poletno omako. V spremljavi začimb, seveda. Sama sicer še nimam vrta, čeprav si ga v prihodnosti želim. A kdorkoli od poznanih ga ima, vedno reče, da ima bučk za izvoz in dobim kakšno za domov. :) Tako da zaenkrat to zelenjavo še žicam po domačih vrtovih, ker je pač stokrat boljša kot ona s trgovine.
Naslednje leto pa me čaka že lastna gredica ... bomo videli :) Gremo kuhat omakco! :)
Zahtevnost: nizka
Sestavine:
(za 4 osebe)
1 velika bučka
1 velik kumara
2 paradižnika
2 papriki
1 čebula
2 stroka česna
1 deciliter vode ali zelenjavne jušne osnove (sama uporabljam Vegeto natur)
sol, poper, peteršilj, bazilika, origano, ingver v prahu
1 žlica olivnega olja
Priprava:
1. Vso zelenjavo tako lično naseckamo. :)
2. Potem pa gremo lepo po vrsti. Na olju prepražimo čebulo in čez nekaj časa še česen. Nadaljujemo s papriko, nato bučko in kumaro in na koncu dodamo še paradižnik. Dolijemo 1 deciliter vode ali zelenjavne jušne osnove. Dodamo začimbe, zmešamo in pustimo cca 20 minut, da se počasi kuhlja.
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment