Pečene puranje krače
PEČENE PURANJE KRAČE
"Prava srednjeveška pojedina."
Čas priprave: 1,5 ure
Zahjtevnost: nizka
Sestavine:
(za 3-4 osebe)
2 puranji krači (80 dag)
olivno olje
sol
poper
rožmarin
rimijan
poper
široke rezance za prilogo
Priprava:
Puranje krače oplahnite in obrišite. Pripravite si preliv iz olivnega olja, rožmarina, timijana, soli in popra ter ga vtrite/premažite po puranjih kračah (zmes vtrite tudi pod kožo). Preostanek preliva polijte po dnu pekača, da se krače ne bodo prijele. Pečite na 180 C pol ure, potem jih obrnite in prilijte deciliter vode. Pečite še na drugi strani naslednje pol ure - med tem pripravite željeno prilogo, jaz sem skuhala testenine, ki sem jih tik pred koncem dodala kračam. Prilila sem še malce olja in s preostalno tekočino testenine dobro premešala. Po potrebi pečite še 20 minut, da se hrustljavo, zlatorjavo zapečejo. Pa dober tek! :)
v paco sem dodal še česen in to zaradi tega ker se rožmarin in česen izjemno dopolnjujeta.
OdgovoriIzbrišiza prilogo sem si omislil cvetačno-grahov pire.
Odlicen recept :) Preporocam, se posebej za tiste, ki prvic pecejo puranje krace
OdgovoriIzbrišiNoro dobro, testenine pa še posebej :)
OdgovoriIzbrišiRes odličen recept in še bolj preprosta priprava. Za prste obliznit. Hvala Bogu, da imamo jedilni jedilni pribor. Janez👍!!
OdgovoriIzbriši