Narastek z ohrovtom

NARASTEK Z OHROVTOM
"Ajdova kaša, mleto meso in ohrovt v pečici - zmagovalno! :)"
No tako... vem, da ohrovt ni najbolj priljubljena jed, sploh ne pri manjših otrocih, pa tudi odrasli se ga radi izogibami. To je pravzaprav velika škoda, ker se iz njega da pripraviti odlične jedi. Potrebno je dodati morda samo kakšno sestavino, ki jo imamo vsi radi,npr. mleto meso, krompir, testenine, tuno ali kaj podobnega in ohrovt zaviživi  v svojem - pravzaprav zelo zanimivem okusu. Da o tem, kako je zdrav niti ne izgubljam besed. 
No, pa gremo kuhat... :)

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 1 ura

Sestavine:
(za 4 osebe)

manjša glava ohrovta
30 dag mletega mesa
1 čebula
2 stroka česna
majhna skodelica ajdove kaše
3 jajca
1 dcl smetane za kuhanje (lahko tudi kislo)
olje
sol
poper
timijan
majaron

Priprava:
1. Ajdovo kašo skuhamo v vreli vodi. Ohrovtu odstranimo liste in ga speremo. Z nožem odrežemo trdo sredico in jo zavržemo. Preostale liste zvijemo v "cigaro" in jih narežemo na tanke rezance. Čebulo in česen olupimo in nasekljamo.

2. V ponvici segrejemo olje in popražimo čebulo in česen. Dodamo mleto meso in ga dobro začinimo ter vse skupaj popečemo. Ko je pečeno, primešamo ajdovo kašo. 

3. Zavremo lonec osoljene vode in poblanširamo ohrovt - to pomeni, da ga v kropu kuhamo minutko ali dve in odcedimo. V skodelici razžvrkljamo jajca s smetano, solimo in popramo.

4. Pekač namestimo ali ga obložimo s peki papirjem. Na dno pekača položimo prvo polovico ohrovta. Nadevamo vso kašo z mletim mesom ter vse skupaj zalijemo s polovico razžvrkljanega jajca. Na vrh položimo preostanek ohrovta in prelijemo s preostankom jajca.

5. Vse skupaj damo v pečico na 200 C za prb. pol urce.

Seveda lahko vse skupaj posipate še  sirom, kar bo jed naredilo še bolj okusno, seveda pa tudi bolj kalorično. ;) Postrežite z izbrano prilogo, meni se je prilegla rdeča pesa. 

Dober tek! :)



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Prebranec s klobaso

Gobova juha z ajdovimi žganci