Pečena svinjska rebra z zelenjavo
PEČENA SVINJSKA REBRA Z ZELENJAVO
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 1 ura, 15 minut
Sestavine:
(3 osebe)
0,5 kg svinjskih reber
1 par pikantne klobase
marinada: olivno olje, 1 čž soli, 2 čž mlete paprike, sok polovice limone, poper
Zelenjava: Seveda dodajte zelenjavo, ki vam je najljubša, jaz sem izbrala: čebula, česen, krompir, korenček, fižol, čili, paprika, paradižnik, 1 kozarec vode
Priprava:
"Ni besed, bo treba probat! ;)"
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 1 ura, 15 minut
Sestavine:
(3 osebe)
0,5 kg svinjskih reber
1 par pikantne klobase
marinada: olivno olje, 1 čž soli, 2 čž mlete paprike, sok polovice limone, poper
Zelenjava: Seveda dodajte zelenjavo, ki vam je najljubša, jaz sem izbrala: čebula, česen, krompir, korenček, fižol, čili, paprika, paradižnik, 1 kozarec vode
Priprava:
Rebra zarežite po koži in jih dobro premažite z marinado in jih pustite, da se marinarajo vsaj nekaj ur, lahko pa jih pustite tudi čez noč. Pečico segrejte na 210 C in pečite rebra prb. pol ure.
Po tem času v pekač dodajte zelenjavo in na kolobarčke narezano klobaso ter vse skupaj prelijte s kozarcem vode. Zelenjavo po okusu začinite, znižajte temperaturo pečice in vse skupaj pečite še prb. 45 minut.
Ponudite ob vrčku piva, v dobri družbi.
Dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment