Simple sirov burek
SIMPLE SIROV BUREK
Ta burek vsekakor ni narejen po tradicionalnem receptu, niti testa nisem sama vlekla pa vendar; kadar želite sirov burek pa nimate dovolj časa ali volje, je ta recept več kot odlična ideja!
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 45 minut
Recept:
(za en veliki pladenj)
500 g vlečenega testa (dobite ga v vsaki trgovini v hladilniku)
750 g svežega sira oz. skuto (jaz sem uporabila pasirano, zato je bila tekstura nadeva zelo gladka - originalno se uporablja nepasirana skuta)
200 ml jogurta
200 ml kisle smetane
1 dcl olja
3 jajca
sol
Priprava:
1 Iz jajc, jogurta smetane, skute in soli zmešajte sirovo maso.
2 Pekač namestite ali ga obložite s peki papirjem. Začnite z zlaganjem: plast vlečenega testa premažite z oljem, nadevajte z nadevom in nanj položite novo plast testa. Testo spet dobro namastite z oljom in postopek ponovite dokler vam ne zmanjka sestavin ter zaključite s plastjo testa, ki ga bogato namestite s preostankom olja.
3 Pekač položite v pečico in pečite na 200 C, približno pol ure.
Ko je burek še vroč, ga premažite z malce vode ali ga prelijte z jogurtom, ki bo na vročini zakrknil.
Ko je burek pečen, obrežite suhe zapečene robove.
Dajte jih na mizo za "gušt". :)
Burek ponudite v dobri družbi ob kozarčku žlahtnega.
Če želite, lahko burek ponudite tudi kot prilogo k dobri omaki.
Dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment