Simple sirov burek

SIMPLE SIROV BUREK

Ta burek vsekakor ni narejen po tradicionalnem receptu, niti testa nisem sama vlekla pa vendar; kadar želite sirov burek pa nimate dovolj časa ali volje, je ta recept več kot odlična ideja!

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 45 minut
 
Recept:
(za en veliki pladenj)

500 g vlečenega testa (dobite ga v vsaki trgovini v hladilniku)
750 g svežega sira oz. skuto (jaz sem uporabila pasirano, zato je bila tekstura nadeva zelo gladka - originalno se uporablja nepasirana skuta)
200 ml jogurta
200 ml kisle smetane
1 dcl olja
3 jajca
sol

Priprava: 

1 Iz jajc, jogurta smetane, skute in soli zmešajte sirovo maso.



2 Pekač namestite ali ga obložite s peki papirjem. Začnite z zlaganjem: plast vlečenega testa premažite z oljem, nadevajte z nadevom in nanj položite novo plast testa. Testo spet dobro namastite z oljom in postopek ponovite dokler vam ne zmanjka sestavin ter zaključite s plastjo testa, ki  ga bogato namestite s preostankom olja.

3 Pekač položite v pečico in pečite na 200 C, približno pol ure.


Ko je burek še vroč, ga premažite z malce vode ali ga prelijte z jogurtom, ki bo na vročini zakrknil.
 
Ko je burek pečen, obrežite suhe zapečene robove. 
Dajte jih na mizo za "gušt". :)

Burek ponudite v dobri družbi ob kozarčku žlahtnega.


Če želite, lahko burek ponudite tudi kot prilogo k dobri omaki.

Dober tek! :)



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Prebranec s klobaso

Gobova juha z ajdovimi žganci