Morski peresniki s storčjim fižolom & lignji na žaru
MORSKI PERESNIKI S STROČJIM FIŽOLOM
&
LIGNJI NA ŽARU
"Tako zelo preprosto, pa tako okusno!"
Zahtevnost: nizka
Priprava: poč ure
Sestavine:
(za dve osebi)
200 g peresnikov
100 g (zamrznjenih) morskih sadežev
100 g (zamrznjenega) stročjega fižola
2 vložena inčuna
svež čili
bazilika
origano
očiščeni lignji
Tržaška omaka: česen, peteršilj, sol, olivno olje
Priprava:
1 Najprej is pripravite tržaško omako: sesekljajte česen in peteršilj ter ju s ščepcem soli primešajte dobremo olivnemu olju.
2 V istem loncu skuhajte testenine in stročji fižol. V ponvi segrejte malce tržaške omake, dodajte čili in inčune ter dodajte (zamrznjene) morske sadeže. Po okusu začinite in primešajte sestavine.
3 Med tem očiščene lignje premažite s tržaško omako in jih na hitro spečite na vročem žaru.
Ponudite s preostalo tržaško omako.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment