Piškoti z arašidovim maslom
PIŠKOTI Z ARAŠIDOVIM MASLOM
Čas priprave: pol ure
Zahtevnost: nizka
Sestavine:
(za 20 velikih piškotov)
1. posoda
200 g moke
1 pecilni prašek
ščepec soli
100 g jedilne čokolade
2. posoda
sladkor
2 jajci
50 g belega sladkorja
75 g rjavega lsadkorja
vanili sladkor ali malce ekstrakta
125 g arašidovega masla
125 g razmehčanega masla
Priprave:
1 V eno posode vmešajte moko, pecilni prašek, ščepec soli.
2 V drugi posodi z metlico penasto vmešajte sladkor, vanilijev sladkor in jajca. Dodajte še arašidovo maslo in ga vmešajte. Dodajte še maslo in vse skupaj zmešajte v gladko zmes.
3 S kuhalnico natrite jedilno čokolado na manjše koščke in jo dojate moki.Vmešejte še mokre sestavine in jih previdno vmešajte, da nastane gosta masa.
4 Z rokami oblikujte piškote in jih nadevajte na velik pekač tako, da bo med njimi nekaj prostora. Zaradi pecilnega praška bodo zrasli še ekrat toliko, kot ste jih oblikovali.
5 Piškote dajte za 15 minut v pečico na 190 C.
"Ameriška poslastica."
Naj opozorim, da to ni originalen ameriški recept ampak moja različica. Njihovi recepti so mi enostavno premastni in presladki. :)
Čas priprave: pol ure
Zahtevnost: nizka
Sestavine:
(za 20 velikih piškotov)
1. posoda
200 g moke
1 pecilni prašek
ščepec soli
100 g jedilne čokolade
2. posoda
sladkor
2 jajci
50 g belega sladkorja
75 g rjavega lsadkorja
vanili sladkor ali malce ekstrakta
125 g arašidovega masla
125 g razmehčanega masla
Priprave:
1 V eno posode vmešajte moko, pecilni prašek, ščepec soli.
2 V drugi posodi z metlico penasto vmešajte sladkor, vanilijev sladkor in jajca. Dodajte še arašidovo maslo in ga vmešajte. Dodajte še maslo in vse skupaj zmešajte v gladko zmes.
3 S kuhalnico natrite jedilno čokolado na manjše koščke in jo dojate moki.Vmešejte še mokre sestavine in jih previdno vmešajte, da nastane gosta masa.
4 Z rokami oblikujte piškote in jih nadevajte na velik pekač tako, da bo med njimi nekaj prostora. Zaradi pecilnega praška bodo zrasli še ekrat toliko, kot ste jih oblikovali.
5 Piškote dajte za 15 minut v pečico na 190 C.
Ponudite jih k popoldanski kavi ali čaju.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment