Rižota s špinačo in kozicami
RIŽOTA S ŠPINAČO IN KOZICAMI
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 3/4 ure
Sestavine:
skodelica riža
2x toliko juhe kot imamo riža
čebula
2 stroka česna
4 pesti sveže špinače
2 pesti (zamrznjenih) kozic
nekaj koščkov gorgonzole
pol dcl smetane za kuhanje
čili
ingver (lahko v prahu sli svež)
sol
poper
olivno olje
Priprava:
Na malce olja prepražite na kolobarčke narezano čebulo, drobno nasekljan česen, čili in ingver (če imate svežega). Riž splahnite pod vodo in ga dodajte čebuli ter ga za nekaj minut popražite. Dolijte toplo juho in kuhajte približno dvajset minut (po potrebi dolivajte z dodatno količino vode ali juhe). Med tem v kropu skuhajte špinačo, počakajte, da se nekoliko ohladi in jo narežite na manjše koščke. Ko je riž že skoraj kuhan, dodajte kozice (ni jih potrebno odtaljevati), pokuhajte par minut in dodajte še špinačo. Po okusu še malce posolite. Narežite gorgonzolo in jo vmešajte v vročo rižoto, da se stopi. Prilijte še malce smetane in po želji potresite s peteršiljem. Pa dober tek! :)
"Bogata jed, ki jo je vredno poskusiti."
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 3/4 ure
Sestavine:
skodelica riža
2x toliko juhe kot imamo riža
čebula
2 stroka česna
4 pesti sveže špinače
2 pesti (zamrznjenih) kozic
nekaj koščkov gorgonzole
pol dcl smetane za kuhanje
čili
ingver (lahko v prahu sli svež)
sol
poper
olivno olje
Priprava:
Na malce olja prepražite na kolobarčke narezano čebulo, drobno nasekljan česen, čili in ingver (če imate svežega). Riž splahnite pod vodo in ga dodajte čebuli ter ga za nekaj minut popražite. Dolijte toplo juho in kuhajte približno dvajset minut (po potrebi dolivajte z dodatno količino vode ali juhe). Med tem v kropu skuhajte špinačo, počakajte, da se nekoliko ohladi in jo narežite na manjše koščke. Ko je riž že skoraj kuhan, dodajte kozice (ni jih potrebno odtaljevati), pokuhajte par minut in dodajte še špinačo. Po okusu še malce posolite. Narežite gorgonzolo in jo vmešajte v vročo rižoto, da se stopi. Prilijte še malce smetane in po želji potresite s peteršiljem. Pa dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment