Špinača z jajčko in parmezanom
ŠPINAČA Z JAJČKO IN PARMEZANOM
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 15-20 minut
Sestavine:
(za 2 osebi)
350 g špinače (kuahala sem z zamrznjeno)
1,5 dcl mleka
2 jajci
pest naribanega parmezana
strok česna
sol
poper
muškatni orešček
olivno olje
Priprava:
Na malce olivnega olja v dobro segreti ponvi spečite jajci. Če želite, da se rumenjak nekoliko strdi, jajce prosti koncu za minuto pokrijte s alufolijo. Začinite (s soljo, poprom, baziliko) po lastnem okusu.
"Ste za nekaj preprostega in lahkega?"
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 15-20 minut
Sestavine:
(za 2 osebi)
350 g špinače (kuahala sem z zamrznjeno)
1,5 dcl mleka
2 jajci
pest naribanega parmezana
strok česna
sol
poper
muškatni orešček
olivno olje
Priprava:
Zamrznjeno špinačo počasi raztopite v mleku (v špinačo dodajte tudi cel strok česna, ki ga ob koncu odstranite). Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Če imate svežo špinačo jo skuhajte, spasirajte in razredčite z mlekom.
Na malce olivnega olja v dobro segreti ponvi spečite jajci. Če želite, da se rumenjak nekoliko strdi, jajce prosti koncu za minuto pokrijte s alufolijo. Začinite (s soljo, poprom, baziliko) po lastnem okusu.
Potresite z ribanim parmezanom in postrezite. Pa dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment