Pečena skuša in orada z rezanci in stročjim fižolom
PEČENA SKUŠA IN ORADA Z REZANCI IN STROČJIM FIŽOLOM
"Lahko ribje kosilo."
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 30 minut
Sestavine:
(za 2-3 osebe)
1 orada
1 skuša
sol
olivno olje
široki rezanci
4 pesti stročjega fižola
1 inčun
2 žlici smetane (kisle ali za kuhanje)
čili
strok česna
bazilika
Priprava:
V trgovini prosite prodajalko, da vam ribe očisti ali jih očistite sami. Ribe naoljite z olivnim oljem in jih malce posolite. Dajte jih v ogreto pečico (180 C). Med tem v kropu skuhajte rezance in stročji fižol (lahko ju skuhate kar v istem loncu). V majhni kozici na olivnem olju prepražite cel česen (na koncu ga odstranite), čili in inčune ter dolijte smetano, ki ste jo razredčili s pol decilitra vode. Omako začinite z baziliko in jo prelijte po kuhanih testeninah in stročjem fižolu. Ribe bodo v tem času že pečene. Pa dober tek! :)
Če nimate inčunov, omako le posolite z morsko soljo.
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment