PEČENE PURANJE KRAČE "Prava srednjeveška pojedina." Čas priprave: 1,5 ure Zahjtevnost: nizka Sestavine: (za 3-4 osebe) 2 puranji krači (80 dag) olivno olje sol poper rožmarin rimijan poper široke rezance za prilogo Priprava: Puranje krače oplahnite in obrišite. Pripravite si preliv iz olivnega olja, rožmarina, timijana, soli in popra ter ga vtrite/premažite po puranjih kračah (zmes vtrite tudi pod kožo). Preostanek preliva polijte po dnu pekača, da se krače ne bodo prijele. Pečite na 180 C pol ure, potem jih obrnite in prilijte deciliter vode. Pečite še na drugi strani naslednje pol ure - med tem pripravite željeno prilogo, jaz sem skuhala testenine, ki sem jih tik pred koncem dodala kračam. Prilila sem še malce olja in s preostalno tekočino testenine dobro premešala. Po potrebi pečite še 20 minut, da se hrustljavo, zlatorjavo zapečejo. Pa dober tek! :)
Bravo! :)
OdgovoriIzbrišiHvala... :)
OdgovoriIzbriši